Ibiza tuin

Elke dag thuiskomen, in dat heerlijke vakantie gevoel
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam

Ibiza vibes in eigen Tuin

Ibiza tuinontwerp maken? Je hebt je zinnen gezet op die gave Ibiza-tuin, logisch! Want wie wil er nou niet elke dag thuiskomen in een tropisch paradijs, dat je het gevoel geeft alsof je op vakantie in het heerlijke Ibiza bent. 

Allemaal leuk en aardig, maar hoe krijg je nou die gave Ibiza-vibes naar je eigen tuin toe? Waar

Op deze pagina leg ik je uit hoe dit ontwerp voor deze Ibiza tuin met bohemian vibes tot stand is gekomen

Ibiza tinten

Als eerste ben ik begonnen met het uitkiezen van een kleuren schema waarmee ik wilde gaan werken. De klant zelf had geen voorkeur en dat maakt het voor mij des te leuker!

Mijn gedachten dwaalde al snel af naar een frisse mintgroene en créme witte kleur gecombineerd met een zandgele kleur als referentie naar strand.

Het frisse mintgroen en het cremewit zijn terug te vinden op de Luxcom maatgemaakte wandpanelen. Deze panelen worden gemaakt van composiet-polymeer en zijn weerbestendig. In tegenstelling tot betonstuc is dit een stuk goedkoper en vele malen onderhoudsvriendelijker.

Het zand-geel is terug te vinden in het prachtige Castle grind, daarover meer in het volgende hoofdstuk


ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam

Met je blote voeten op Ibiza

Als ik denk aan Ibiza denk ik aan een oase van rust en schoonheid, gecreëerd door de uitstraling van de natuurlijke elementen die op Ibiza te vinden zijn. 

Daarom heb ik gekozen om deze vibes terug te laten komen in de materialen van de bestrating. 

Zo heb ik voor het looppad van uit het huis de tuin in gekozen voor een 120 x 60 x 2 keramische tegel van Trivium genaamd de TR2523. Deze heeft een prachtige natuurstenen look, die de tegel echt laat spreken. 

Voor het ronde terras heb ik gekozen voor een natuurstenen kassei genaamd de TR1025 ook van Trivium. De lichte kleurschakeringen en oneffenheden zorgt voor een rustige en natuurlijke uitstraling welke perfect past bij de Ibiza-style van deze tuin.

Beide materialen worden gecomplimenteerd door het kleurrijke Castle grind, wat me altijd doet denken aan het strand. Door het kleurrijke grind te combineren met de levendige uitstraling van de kasseien en tegels begint deze Ibiza-tuin al echt tot leven te komen. Op naar de rest!

ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam

Wie hout er nou niet van Ibiza

Bij Ibiza denk je ook automatisch aan de zon. En bij de zon hoort natuurlijk warmte. En die warme uitstraling is terug te vinden in de houten elementen in deze Ibiza tuin.

De pergola is gemaakt van Robinia houten palen. Deze palen hebben een echte beach look dankzij hun natuurlijke vorm. Het lijkt net alsof ze zo zijn komen aanspoelen vanuit de zee en op hun plek zijn beland. 

Tussen de palen van de pergola slingert een lichtsnoer om ook na het ondergaan van de zon, te zorgen voor die extra warme uitstraling. Om de pergola nog even dat extra beetje magie van Ibiza te geven klimt er een prachtige blauwe regen langzaam langs omhoog.

Het op maat gemaakte schuurtje en delen van de schutting zijn bekleed met een stijlvolle Triple Rhombus plank. Deze heeft een moderne & stoere uitstraling. Omdat de rest van deze Ibiza tuin juist een zachte uitstraling heeft botst dit juist een beetje met elkaar. En dat zorgt juist voor wat extra spanning. Het zijn deze kleine details die een bijzondere tuin, echt buitengewoon maken.


ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam
ibiza tuin ibiza tuinontwerp
ibiza tuinontwerp amsterdam hovenier amsterdam

Tafeltje voor 8?

Deze Ibiza tuin wil je je natuurlijk dag en nacht beleven, dus naar binnen gaan om achter het fornuis die lekkere Ibiza gerechten klaar te maken zie je echt niet zitten. Gelukkig hoeft dat dus ook niet dankzij de moderne buitenkeuken van COOXS.

Deze is van alle gemakken voorzien zodat jij zorgeloos onder het genot van een koude witte die lekkere arroz a banda staat klaar te maken voor je gasten. Omdat de buitenkeuken zich op een centrale plek in de tuin bevindt sta jij tijdens het kokkerellen ook altijd in contact met je gasten.