Als eerste hoveniersbedrijf Co2 Neutraal zijn:

Koplopers:

Geen achterblijvers maar koplopers. Dat is wie we zijn en waar we voor staan. Dit is niet alleen terug te zien in onze werkwijze, maar ook door onze Groene initiatieven.

Het eerste initiatief was de Co2-prestatieladder. Hiermee hebben we onze gehele Scope 1, 2 & 3 Co2 emissies in kaart gebracht.

Hierdoor weten we precies hoeveel we uitstoten met ons wagenpark, machines, gehuurde machines en de af-en-aanvoeren van grondstoffen. Zelfs de Co2 uitstoot van het leveren van onze materialen door hoofdleveranciers hebben we in kaart gebracht.

Door een paar hele slimme koppen is hier een berekening op losgelaten en daar kwam een getal uit.

En met dat getal, zijn wij aan de slag gegaan. Lees je even verder? Dan nemen wij je mee op ons avontuur om Co2 neutraal te worden.

Samenwerking: Staatsbosbeheer

Nu we onze uitstoot weten, kunnen we aan de slag! Daarom hebben wij Staatsbosbeheer de opdracht gegeven om vijfhonderdvijfentwintig bomen aan te planten in een bos in Chaams (Noord-Brabant)

Deze 525 bomen zullen de komende 100 jaar elk jaar zo’n 50t Co2 opvangen. Hiermee hebben wij niet alleen onze gehele uitstoot gecompenseerd, maar ook alvast een flink aandeel van de uitstoot in onze keten.

Nu zouden we hier natuurlijk genoegen mee kunnen nemen omdat we ons steentje hebben bijgedragen… Maar dat doen we niet. Zo zijn we van plan om dit initiatief bij andere hoveniers onder ogen te brengen, om ervoor te zorgen dat onze gehele sector steeds meer gaat bijdragen aan een betere natuur. Niet alleen door het realiseren van prachtige tuinen, maar om dit ook op een hele verantwoorde manier te doen

 

Samenwerking: Land van Ons

Met elke tuin die we maken probeerde we ons steentje al bij te dragen aan een betere natuur & biodiversiteit. Maar daar doen we vanaf 2023 een flinke schep bovenop.

Een van deze scheppen hebben we gedaan door een samenwerking met burgerinitiatief Land van Ons aan te gaan.

Elke maand dragen wij een percentage van onze winst af aan hun. Hiermee kopen wij samen met Land van Ons, m2 van, die wij vervolgens samen inrichten tot biologische tuinderijen, akkerland of voedselbos.  Speciaal ingericht tot het verbeteren van de biodiversiteit.

Dat is natuurlijk al helemaal geweldig, maar zelf steken we ook nog eens de handen uit de mouwen. Het laatste perceel wat ze hebben aangekocht is een groot stuk land in Wassenaar van voormalig kwekerij Griffioen.  Elke maand zijn wij hier wel een paar dagen te vinden om mee te helpen het perceel klaar te maken voor de toekomst.