OVERKAPPINGEN

Gemaakt door vakmannen, uit het juiste hout gesneden

Overkapping op maat

Zoveel klanten, zoveel wensen en dus veel verschillende overkappingen. Daarom is maatwerk bij ons de norm. Een project speciaal gemaakt voor jou. We nemen je mee in het ontwerpproces met duidelijke 3D tekeningen. Veerkrachtige constructies voor jarenlang plezier.

Is het ontwerp helemaal naar wens. Dan begint het echte werk.

De zaagbladen worden geslepen en een arsenaal aan gereedschap wordt klaargezet.
De zaag loeit, en de schroeftollen maken overuren. Dit allemaal, zodat jij deze zondag nog met het opkomende zonnetje kan brunchen in je nieuwe overkapping. Zijn we klaar, dan kan je op je nieuwe overkapping na, niet zien dat wij zijn geweest. Overzichtelijk en netjes werken dat is hoe we te werk gaan.

Nog even de spullen opruimen, en dan… Proosten we graag samen met jou op weer een geslaagd project, Op Groen Geluk en natuurlijk op heel veel mooie herinneringen in de toekomst! 

Is iemand anders al voor jou in de pen geklommen, en heb je daardoor al een prachtig ontwerp klaarliggen, ook dan ga ik graag samen met jou om de tafel om te kijken hoe we jouw overkapping werkelijkheid kunnen maken.

overkappingen bollenstreek maatwerk hoveniersbedrijf sassenheim
overkappingen bollenstreek maatwerk hovenier bollenstreek
overkappingen bollenstreek maatwerk
overkappingen bollenstreek maatwerk
tuinaanleg-oegstgeest-overkapping

Overtuigd van de kwaliteit van de overkappingen van Op Groen Geluk?

Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Veelgestelde vragen

De totaalprijs van een overkapping is afhankelijk van een aantal factoren zoals de afmeting en extra’s.

Een overkapping van 3m x 3m zonder wanden of verlichting een stuk goedkoper dan een overkapping van 8m x 4m met glazen schuifwanden, vaste wanden met triple rhombus planken, spotjes en andere soorten verlichting.

Tegenwoordig zijn er zoveel opties dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Gelukkig staan we altijd klaar met het juiste advies zodat je zeker weet dat je eindigt met een nieuwe favoriete plek in de tuin.

Omdat we al snel beseften dat elke klant anders is, zijn wij specialist in maatwerk overkappingen geworden.

De eerste stap naar een 2de huis in eigen tuin is een goed gesprek. Al je wensen worden op papier gezet, welke wij vervolgens uitwerken in een 3d model. Zo weet je precies wat je kan verwachten zodra we klaar zijn

Duidelijke communicatie, gedetailleerde ontwerpen & offertes en netjes werken. Dat is onze werkwijze.

Zet jij de koffie alvast klaar?

Wij gebruiken enkel Douglas/lariks hout of een combinatie van Douglas met vuren geïmpregneerd hout voor onze overkappingen. Bij het plaatsen van glazen schuifwanden en/of glazen vaste wanden werken wij met aluminium.

Douglas/lariks en vuren geïmpregneerd is qua constructie en levensduur hetzelfde. Alleen heeft geïmpregneerd hout vaak een groene gloed. Dit ziet er minder mooi uit dan de mooie houtkleur van Douglas hout.

Vuren geïmpregneerd hout is goedkoper dan Douglas hout. Daarom gebruiken wij voor het frame van de wanden vuren geïmpregneerd hout. Omdat het frame afgewerkt wordt met een plank met sierwaarde zoals bijvoorbeeld zwarte zweedse rabat planken, of een Rhomusprofiel is het frame daarna niet meer te zien.

Met dit soort technische & praktische oplossingen in combinatie met kostenbesparend rekenen & bouwen onderscheiden wij ons van de rest. En daar zijn we trots op!

Heb jij al een overkapping staan, maar wil je daar graag een glazen schuifwand in hebben? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Wij hanteren vaste prijzen voor het op maat laten maken en plaatsen van glazen schuifwanden. Hierdoor weet je meteen waar je aan toe bent.

We komen graag bij je langs om alles in te meten, zet jij de koffie alvast klaar?

Welk type fundering wij gebruiken voor een overkapping ligt aan het gewicht van de constructie en het type bodem waarop deze geplaatst wordt.

We gebruiken 2 verschillende typen fundering.

Een betonpoer. Dit is een betonnen blok die we zo’n 60cm diep ingraven en afstorten met snelbeton. Uit de betonpoer steekt een draadeind waarop we de paal draaien. De paal kunnen we vervolgens door middel van het draadeind nog op hoogte stellen. Bij harde ondergronden zoals klei is dit de meeste voorkomende fundering om je overkapping op te bouwen. Dit is de makkelijkste en goedkoopste optie.

Een schroeffundering. Dit is een dikke stalen schroef met een diameter circa 10cm. De lengte die we gebruiken hangt af van hoe diep we de schroef de grond in moeten draaien. Om tot de maximale draagkracht te komen draaien we de schroef net zo diep de grond in totdat deze niet verder kan worden gedraaid. Op deze manier weten we dat we een vaste/verdichte laag hebben bereikt welke genoeg draagkracht bevat. Dit kan in sommige gevallen al na 2 meter zijn, maar soms ook pas na 10 meter. Dit type fundering gebruiken wij bij het plaatsen van hele zware en grote constructies, en middelgrote constructies op zachte ondergronden zoals zand & veengronden. Dit komt omdat deze ondergronden altijd bewegen/zakken. Door het opvragen van bodemmetingen kunnen wij van te voren inschatten hoe diep wij de schroeffundering moeten plaatsen.

In de meeste gevallen kan en mag je zonder vergunning een overkapping neerzetten. In sommige gevallen heb je wel weer een nodig. Je hebt geen vergunning nodig als je na het plaatsen van de nieuwe overkapping minder dan 50% van het achterperceel (achtertuin) bebouwd.

Let op! Dit geldt inclusief een bestaande schuur, en een uitbouw. Stel je hebt een achterperceel van 50m2. Hier staat al een schuur van 3m x 2m, en je hebt ook al een uitbouw van 5.5m x 3m in totaal is dan al 22,5m2 bebouwd. Je mag dan nog maar 2.5m2  vergunningsvrij bebouwen. Voor een grote overkapping heb je dus een vergunning nodig. Stel dezelfde achtertuin is 75m2 dan zou je 15m2 vergunningsvrij mogen bebouwen.

Je hebt geen vergunning nodig als de maximale hoogte van een overkapping met een plat dak 3 meter is (het hoogste punt gemeten) Voor een overkapping met een schuin dak is dit 3,5 meter.

In sommige gevallen heb je wel altijd een vergunning nodig. Bijvoorbeeld als je iets in de voortuin wilt bouwen zoals een carport. Iedere gemeenten heeft hier zijn eigen regels voor. Dit staat uitgelegd in het bestemmingsplan wat bij je woning hoort. Omdat we ervaren zijn in dit proces nemen we dit graag voor je uit handen. Wij tekenen het ontwerp uit aan de hand van de bestemmingsregels en zorgen voor de juiste bouwkundige tekeningen en overleggen graag met de desbetreffende gemeente om te kijken wat mogelijk is.

Wij vinden dat elk dak een groen dak moet zijn. Niet alleen omdat het ontzettend goed is voor de CO2 opname, de biodiversiteit maar ook voor jezelf.

Met het veranderende weer van de laatste jaren, is het in de winter steeds langer nat en koud, en in de zomers juist weer snikheet. Een sedumdak zorgt voor een ideale isolatielaag. In de zomer absorbeert het veel van de warmte waardoor het onder je overkapping lekker koel blijft. En in de winter zit je er lekker warm bij omdat de warmte van je heater veel beter blijft hangen.

Als wij een overkapping bouwen houden we er altijd rekening mee dat de constructie stevig genoeg is voor het gewicht van een sedumdak van ongeveer 85kg/m2 inclusief waterberging. Heb je al een bestaande overkapping, of schuur staan maar weet je niet zeker of dit stevig genoeg is voor een sedumdak dan komen we graag een kijkje nemen of het mogelijk is om een sedum dak te plaatsen. We kunnen eventueel ook de bestaande constructie verstevigen mocht dit nodig zijn.

Om het plaatje compleet te maken, strooien we over elk dak een gratis bloemen mix. Deze hebben we speciaal samengesteld om de biodiversiteit nog eens extra te verbeteren. 

Groen Geluk voor jou en de natuur.