De meeste gestelde vragen van klanten aan ons. Handig op één pagina.
Staat jou vraag hier nu niet tussen, maar wil je wel graag een antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op, via het contactformulier.
De meeste gestelde vragen van klanten aan ons. Handig op één pagina.
Staat jou vraag hier nu niet tussen, maar wil je wel graag een antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op, via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Het totaalbedrag hangt af van een aantal factoren. De oppervlakte van de tuin, de materiaalkeuzes en welke constructies er gebouwd moeten worden hebben de grootste invloed.

Alleen nieuwe tegels met spannende borders vol met leuke beplanting is goedkoper dan een gehele tuinrenovatie met nieuwe schuttingen, straatwerk, verhoogde plantenbakken van cortenstaal, grote bomen, verlichting en een high-end overkapping.

Gelukkig bestaat er voor elk budget wel een tuin. We denken daarom niet in problemen maar in oplossingen.

Het is wel aan te raden van te voren na te denken over wat je wil investeren in een nieuwe tuin. Het maken van een tuinontwerp is dan ook een stuk makkelijker. Je eindigt dan ook altijd met een eerste keus ontwerp. Het is natuurlijk zonde als je eindigt met een ontwerp waar je wel helemaal verliefd op bent geworden, maar veel te duur blijkt om te maken.

Dat kunnen we zeker. Dat wij jouw tuinontwerp niet hebben gemaakt betekent niet dat we er meteen geen zin meer in hebben. Onze klanten gelukkig maken door het aanleggen van hun droomtuin is de reden dat Op Groen Geluk bestaat. Wij werken ook samen met verschillende tuin architecten die enkel tuinen ontwerpen, en de aanleg hiervan aan professionals zoals wij uitbesteden.

Onze ervaring is dat je met duidelijke communicatie en goed overleg samen de mooiste tuinen kan realiseren. Voordat we aan elk ontwerp beginnen stellen we de tuin architect dan ook op de hoogte en doen we altijd een extra check om er zeker van te zijn dat de visie die de tuin architect voor ogen had ook daadwerkelijk zo wordt gerealiseerd.

Onze dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het volgende:

Het plaatsen van verschillende materialen sierbestrating zoals gebakken klinkers, betonklinkers, betontegels, keramische tegels, natuursteen, kinderkoppen en grind.

Het plaatsen van houten en aluminium constructies zoals overkappingen, vlonders, pergola’s, schuttingen, damwanden, beschoeiingen en steigers.

Het aanleggen van verlichting, beplanting, elektra, gras, kunstgras, beregeningssystemen, drainage, verhoogde borders van verschillende materialen zoals cortenstaal, polyester, of beton afgewerkt met stucwerk.

Het verzorgen van grondwerk zoals het machinaal afgraven van de tuin en het aanvullen met zand.

Staan de werkzaamheden die je nodig hebt hier niet bij, dan zijn wij niet de juiste persoon voor jou. We doen namelijk alleen dingen waar we ontzettend goed in zijn.

Maar niet getreurd, door onze uitgebreide kenniskring van specialisten zijn we er zeker van dat we jou met de juiste persoon in contact kunnen brengen die jou verder kan helpen met je project.

Wij zijn voornamelijk werkzaam in de provincies Zuid-Holland & Noord-Holland. De plaatsen waar wij het meeste werken zijn Sassenheim, Voorhout, Lisse, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Heemstede, Heemstede-Aerdenhout, Heemskerk,Amsterdam, Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Zaandam, Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, Alphen a/d Rijn, Koudekerk a/d Ijsel.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat wij altijd bereid zijn om buiten ons standaard werkgebied te reizen.

Als jij namelijk graag een tuinontwerp van Op Groen Geluk wilt, of wil dat wij jou droomtuin aanleggen dan vinden wij dat meer dan leuk en staan wij voor je klaar!

Wij werken met verschillende sierbestratingsbedrijven zoals Nieuwenhuis Buitenleven, TRIVIUM meesters in steen en Byzonder Buyten.

Onze houtproducten halen we bij Van Dorp Hout, GevenHout en Carpentier. 

Voor de verlichting werken wij samen met In-lite & Philips Hui.

Cortenstalen en aluminium producten zoals waterornamenten, keerwanden, pergola’s en plantenbakken komen bij Adezz & Luxxout vandaan.

Onze polyester maatwerk constructies zoals overkappingen en polyester afgewerkte keerwanden/wanden worden gemaakt door Luxcom.

Omdat we met veel verschillende bedrijven werken is het assortiment waarmee wij tuinen ontwerpen en realiseren ontzettend groot. Dit zorgt ervoor dat elke tuin uniek wordt & out-of-the box denken standaard is. De vrijheid die we hierdoor krijgen om te creëren, zou een must-have moeten zijn voor elke tuin designer.

Van al deze bedrijven weten we zeker dat alle materialen die ze leveren van hoogwaardige kwaliteit is.

Dat we met deze bedrijven blijven samen werken is vanwege de uitstekende service.

Het verschil is het materiaal waarvan de tegel gemaakt is.

De naam betontegel zegt al genoeg. Deze is dus gemaakt van beton. Dit wordt gegoten in een mal en samengedrukt totdat een harde tegel ontstaat. Hierop wordt vaak weer een coating op aangebracht welke de tegel weerbaarder maakt tegen weersinvloeden. Omdat beton een poreus materiaal is zal deze naarmate van tijd verkleuren. Een betontegel is qua prijs goedkoper dan een keramische tegel. Je hebt betontegels in verschillende diktes en afmetingen

Een keramische tegel is gemaakt van klei. Dit wordt in een oven op een hoge temperatuur gebakken. Dit zorgt ervoor dat de tegel keihard wordt. Een keramische tegel is in tegenstelling tot een betontegel nergens vatbaar voor. Deze zal dus nooit verkleuren, maar nog een betere eigenschap is dat de tegel ook geheel krasvrij is. Je hebt vol keramische tegels van 2 en 3cm die in een verstevigd zandbed gemaakt van zand en een speciale soort mortel moet worden gelegd. Je hebt ook keramische tegels van 4cm, deze kunnen gewoon in een normaal zandbed worden gelegd. Een keramische tegel is duurder dan een betontegel. Maar deze is de hogere prijs wel meer dan waard.

Nee helaas, dan moet je toch echt naar een ander. Maar voordat je dat doet, zou ik er eerst eens goed over nadenken of je dit wel echt wilt. Heb je wel echt zoveel straatwerk nodig?

Als een van de redenen is dat het onderhoudsvriendelijk is kom je bedrogen uit. Een betontegel wordt bijvoorbeeld na loop van tijd groen, deze kan je niet met de hoge drukspuit schoonmaken omdat je dan de beschermcoating eraf spuit en de tegel nog vatbaarder wordt voor weersinvloeden. Dit zal dus met de hand en een borstel moeten.

Een keramische tegel is weliswaar veel makkelijker schoon te maken, met een beetje water en een trekker ben je snel klaar. Maar de aanschaf prijs is vaak een stuk hoger dan die van een betontegel waardoor je meteen een stuk duurder uit bent. 

Ook is het niet goed voor de bodem. Het grondwater wordt je tuin uitgestuurd en zakt dus niet meer de bodem in. Dit kan ervoor zorgen dat je verzakkingen krijgt, welke in het ergste geval schade aan de fundering van je huis veroorzaakt. Dit soort schades kunnen flink in de kosten lopen. 100.000 huishouden krijgen hier elk jaar last van.

Het is dus een stuk makkelijker, en minder intensief om 2 keer per jaar wat planten te snoeien dan meerdere keren per jaar te moeten investeren in dure anti-mos spullen en heel je tuin te moeten schrobben. 

We begrijpen dat jullie echte levensgenieters zijn en dat de meeste niet elke weekend in de tuin bezig willen zijn met de snoeischaar. Daarom zorgen wij ervoor dat we elke tuin onderhoudsvriendelijk aanplanten. Ook krijg je een PDF met elke plant die in je tuin staat en wat je moet doen om ervoor te zorgen dat deze het heerlijk naar ze zin heeft. Geen stress, je hebt het al druk genoeg daarom maken we het lekker makkelijk voor je.

Het maximale halen uit het minimale. Dat is waar we goed in zijn.

De prijs van een tuinontwerp is afhankelijk van het aantal m2’s van de tuin. Bij het invullen van het formaat van je tuin op onze tuinontwerp pagina krijg je de prijzen te zien die wij hanteren. Onze tuinontwerpen beginnen als concept in 2d, en worden volledig in 3d uitgewerkt. Zo krijg je al meteen een perfect beeld van het eindresultaat.

Onze ontwerpen worden standaard afgeleverd met een gedetailleerde lijst met materialen, samples van alle materialen die verwerkt zijn in het tuinontwerp , een verlichtingsplan en een beplantingsplan.

Wij ontwerpen functionele design tuinen die gelukkig maken. Dit kan een hele moderne tuin zijn met high-end materialen die pure luxe uitstralen. Een wellness tuin met een jacuzzi en genoeg plekken om heerlijk te relaxen. Of een hele groene tuin met bijvoorbeeld eetbare beplanting.

Al deze ontwerpen hebben 1 ding gemeen, strakke lijnen met een speelse twist.

Een plek waar harmonie, groen en rust de hoofdrol spelen, en geluk een Oscar voor beste bijrol krijgt.

Tegenwoordig bieden sierbestratings bedrijven aan om voor jou een gratis tuinontwerp te maken (mits je de materialen bij hun afneemt). Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar dan moet je wel dezelfde saaie tuin als je buren willen.

Want dit is vaak het resultaat wat je krijgt. Zo’n bedrijf tekent alleen met de materialen die ze zelf verkopen. En hoe meer ze van die materialen verkopen, hoe meer ze verdienen. Je krijgt dus een tuin met veel steen, weinig groen en die nog steeds niet echt bij je past.

Het eindresultaat is dat het je alsnog een hoop geld kost, maar uiteindelijk weinig gelukt brengt.

Je doet er daarom verstandig aan om je tuin te laten ontwerpen door een gespecialiseerd iemand. Als wij de juiste persoon voor jou zijn, vinden we dat natuurlijk fantastisch maar als een ander het doet vinden wij dat ook.

Het belangrijkste voor ons is dat jij een tuin krijgt die bij je past, die vertelt wie je bent, en die jou intens gelukkig maakt.

We doen niets liever dan onze eigen tuinontwerpen tot leven laten komen.  Om onze fans zo goed mogelijk van dienst te zijn vinden wij het belangrijk dat niet alleen het tuinontwerp van hoge kwaliteit is, maar ook de aanleg hiervan. Vanaf de eerste schets tot aan de laatste steen, alles onder 1 dak.

Stoere & gespecialiseerde vakmannen met de juiste kennis en hele groene vingers staan klaar om jouw droomtuin te realiseren. Zijn we uitgewerkt, dan laten we alles netjes achter. Zodra je thuiskomt kan jij al genieten. Zonder zorgen je dag door, je hebt het al druk genoeg.

Mocht het voor ons te ver reizen zijn, of zit er een andere kink in de kabel waardoor het ons niet gaat lukken om de aanleg van jouw droomtuin te verzorgen, dan brengen wij jou in contact met andere vakmannen waarvan we zeker weten dat deze het ontwerp tot in de puntjes kan realiseren.

Een tuinontwerp van Op Groen Geluk wordt standaard afgeleverd met een beplantingsplan. Deze bestaat uit de juiste verhouding van groenblijvende planten, bloeiende planten, en echte Eye-catchers. Als kers op de taart ontwerpen we onze beplantingsplannen op zo’n manier dat je al snel een volgroeide en volwassen tuin krijgt die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Hou je juist van tuinieren? Ook dan kunnen wij voor jou een beplantingsplan maken dat bij je past.

Ben je al tevreden met de indeling van je tuin, maar is je huidige beplanting om te huilen. Ook dan ontwerpen we graag voor jou een beplantingsplan waar je eindelijk gelukkig van wordt. De kosten van zo’n ontwerp is afhankelijk van het aantal m2’s. Wil je hierover meer weten? Neem dan vooral contact met ons op!

Laat je door ons een tuinontwerp maken dan zitten de kosten hiervan al verwerkt in het tuinontwerp.

Heb je al een hele gave tuin en wil je deze tot in de avonduren bewonderen? Dat snappen wij maar al te goed, daarom maken wij voor jou maar al te graag een verlichtingsplan.

De kosten hiervan zijn afhankelijk van wat je wensen zijn. Is het ontwerp helemaal naar wens, dan maken wij meteen gedetailleerde lijst met materialen en een offerte voor je. Geef je hier akkoord op, dan komen de kosten voor het verlichtingsplan te vervallen.

Wil je meer over de kosten te weten komen, neem dan vooral contact met ons op.

De totaalprijs van een overkapping is afhankelijk van een aantal factoren zoals de afmeting en extra’s.

Een overkapping van 3m x 3m zonder wanden of verlichting een stuk goedkoper dan een overkapping van 8m x 4m met glazen schuifwanden, vaste wanden met triple rhombus planken, spotjes en andere soorten verlichting.

Tegenwoordig zijn er zoveel opties dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Gelukkig staan we altijd klaar met het juiste advies zodat je zeker weet dat je eindigt met een nieuwe favoriete plek in de tuin.

Omdat we al snel beseften dat elke klant anders is, zijn wij specialist in maatwerk overkappingen geworden.

De eerste stap naar een 2de huis in eigen tuin is een goed gesprek. Al je wensen worden op papier gezet, welke wij vervolgens uitwerken in een 3d model. Zo weet je precies wat je kan verwachten zodra we klaar zijn

Duidelijke communicatie, gedetailleerde ontwerpen & offertes en netjes werken. Dat is onze werkwijze.

Zet jij de koffie alvast klaar?

Wij gebruiken enkel Douglas/lariks hout of een combinatie van Douglas met vuren geïmpregneerd hout voor onze overkappingen. Bij het plaatsen van glazen schuifwanden en/of glazen vaste wanden werken wij met aluminium.

Douglas/lariks en vuren geïmpregneerd is qua constructie en levensduur hetzelfde. Alleen heeft geïmpregneerd hout vaak een groene gloed. Dit ziet er minder mooi uit dan de mooie houtkleur van Douglas hout.

Vuren geïmpregneerd hout is goedkoper dan Douglas hout. Daarom gebruiken wij voor het frame van de wanden vuren geïmpregneerd hout. Omdat het frame afgewerkt wordt met een plank met sierwaarde zoals bijvoorbeeld zwarte zweedse rabat planken, of een Rhomusprofiel is het frame daarna niet meer te zien.

Met dit soort technische & praktische oplossingen in combinatie met kostenbesparend rekenen & bouwen onderscheiden wij ons van de rest. En daar zijn we trots op!

Heb jij al een overkapping staan, maar wil je daar graag een glazen schuifwand in hebben? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Wij hanteren vaste prijzen voor het op maat laten maken en plaatsen van glazen schuifwanden. Hierdoor weet je meteen waar je aan toe bent.

We komen graag bij je langs om alles in te meten, zet jij de koffie alvast klaar?

Welk type fundering wij gebruiken voor een overkapping ligt aan het gewicht van de constructie en het type bodem waarop deze geplaatst wordt.

We gebruiken 2 verschillende typen fundering.

Een betonpoer. Dit is een betonnen blok die we zo’n 60cm diep ingraven en afstorten met snelbeton. Uit de betonpoer steekt een draadeind waarop we de paal draaien. De paal kunnen we vervolgens door middel van het draadeind nog op hoogte stellen. Bij harde ondergronden zoals klei is dit de meeste voorkomende fundering om je overkapping op te bouwen. Dit is de makkelijkste en goedkoopste optie.

Een schroeffundering. Dit is een dikke stalen schroef met een diameter circa 10cm. De lengte die we gebruiken hangt af van hoe diep we de schroef de grond in moeten draaien. Om tot de maximale draagkracht te komen draaien we de schroef net zo diep de grond in totdat deze niet verder kan worden gedraaid. Op deze manier weten we dat we een vaste/verdichte laag hebben bereikt welke genoeg draagkracht bevat. Dit kan in sommige gevallen al na 2 meter zijn, maar soms ook pas na 10 meter. Dit type fundering gebruiken wij bij het plaatsen van hele zware en grote constructies, en middelgrote constructies op zachte ondergronden zoals zand & veengronden. Dit komt omdat deze ondergronden altijd bewegen/zakken. Door het opvragen van bodemmetingen kunnen wij van te voren inschatten hoe diep wij de schroeffundering moeten plaatsen.

Nee in de meeste gevallen kan en mag je zonder vergunning een overkapping neerzetten. In sommige gevallen heb je wel weer een vergunning nodig. Je hebt geen vergunning nodig als je na het plaatsen van de nieuwe overkapping minder dan 50% van het achterperceel (achtertuin) bebouwd.

Let op! Dit geldt inclusief een bestaande schuur, en een uitbouw. Stel je hebt een achterperceel van 50m2. Hier staat al een schuur van 3m x 2m, en je hebt ook al een uitbouw van 5.5m x 3m in totaal is dan al 22.5m2 bebouwd. Je mag dan nog maar 2.5m2  vergunningsvrij bebouwen. Voor een grote overkapping heb je dus een vergunning nodig. Stel dezelfde achtertuin is 75m2 dan zou je 15m2 vergunningsvrij mogen bebouwen.

Je hebt geen vergunning nodig als de maximale hoogte van je overkapping met een plat dak 3 meter is (het hoogste punt gemeten) Voor een overkapping met een schuin dak is dit 3.5 meter.

In sommige gevallen heb je wel altijd een vergunning nodig. Bijvoorbeeld als je in de voortuin wilt bouwen zoals bijvoorbeeld een carpoort. Elke gemeenten heeft hier zijn eigen regels voor. Dit staat uitgelegd in het bestemmingsplan wat bij je woning hoort. Omdat we ervaren zijn in dit proces nemen we dit graag voor je uit handen. Wij tekenen het ontwerp uit aan de hand van de bestemmingsregels en zorgen voor de juiste bouwkundige tekeningen en overleggen graag met de desbetreffende gemeente om te kijken wat mogelijk is.

Wij vinden dat elk dak een groen dak moet zijn. Niet alleen omdat het ontzettend goed is voor de CO2 opname, de biodiversiteit maar ook voor jezelf.

Met het veranderende weer van de laatste jaren, is het in de winter steeds langer nat en koud, en in de zomers juist weer snikheet. Een sedumdak zorgt voor een ideale isolatielaag. In de zomer absorbeert het veel van de warmte waardoor het onder je overkapping lekker koel blijft. En in de winter zit je er lekker warm bij omdat de warmte van je heater veel beter blijft hangen.

Als wij een overkapping bouwen houden we er altijd rekening mee dat de constructie stevig genoeg is voor het gewicht van een sedumdak van ongeveer 85kg/m2 inclusief waterberging. Heb je al een bestaande overkapping, of schuur staan maar weet je niet zeker of dit stevig genoeg is voor een sedumdak dan komen we graag een kijkje nemen of het mogelijk is om een sedum dak te plaatsen. We kunnen eventueel ook de bestaande constructie verstevigen mocht dit nodig zijn.

Om het plaatje compleet te maken, strooien we over elk dak een gratis bloemen mix. Deze hebben we speciaal samengesteld om de biodiversiteit nog eens extra te verbeteren. 

Groen Geluk voor jou en de natuur.