NATUURLIJKE ACHTERTUIN SASSENHEIM

NATUURLIJKE RONDINGEN & HOOGWAARDIGE MATERIALEN

LUXE ACHTERTUIN SASSENHEIM

Op deze pagina vertellen we uitgebreid hoe het tuinontwerp van deze luxe achtertuin in Sassenheim tot stand is gekomen, welke materialen we hebben gebruikt en als kers op de taart kan je ook nog eens de gehele beplantingslijst downloaden.

Maar we beginnen natuurlijk bij het begin, het lijnenspel. Omdat het een erg diepe tuin betreft (maar liefst 35m) gecombineerd met een aardig hoogte verschil zorgt dit ervoor dat je eigenlijk de hele tuin in één keer kan zien.

En dat is juist wat we niet willen. We willen juist altijd wat spanning in de tuin en onze ogen beetje bij beetje de tuin laten ontdekken

tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim hovenier lisse
tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim hovenier lisse

ROBUUSTE PALEN

Meer spanning creëer je door het maken van tuinkamers. En om deze tuinkamers in Sassenheim te realiseren heb ik robuuste & fijn bezaagde douglas palen van maar liefst 20cm x 20cm gebruikt.

De keuze voor de douglas palen komt door het feit dat de fijn bezaagde palen een natuurlijke maar ook moderne uitstraling hebben. Hun vierkante vorm steekt mooi af en complimenteert de ronde vormen van de rest van de tuin.

Door ze over te laten lopen vanuit de borders het looppad in, creëren we het effect van eenheid en samenhang. Een samensmelting van de verschillende elementen zorgt ervoor dat de elementen elkaar versterken in kracht.

DE JUISTE VERHOUDINGEN

Als je zo´n diepe tuin hebt, wat is dan de beste indeling?

Een tuinontwerp moet altijd bestaan uit de juiste verhoudingen & nog belangrijker vind ik, alles moet een functie hebben. Met die gedachte maak ik altijd een tuinontwerp.

Terrassen in de zon en in de schaduw zodat er altijd een plek is om samen te komen met het gezin of vrienden, of een lekkere knusse zithoek om in je eentje tot rust te komen na een lange werkdag.

Looppaden zodat al het moois in de tuin te bewonderen is, van voor tot achteren. Het is natuurlijk ook ontzettend handig dat je dit dan altijd met schone voeten kan doen.

En de rest… borders. Borders vol met kleurrijke maar ook wintergroene beplanting. Want dat groen gelukkig maakt daar kunnen we niet omheen. No worries, dat je alleen maar van je droomtuin wilt genieten begrijpen we maar al te goed! Gelukkig bestaat elk beplantingsplan van Op Groen Geluk uit onderhoudsvriendelijke beplanting.

tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim hovenier lisse
tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim hovenier lisse

SPELEN MET HOOGTES

Om snel wat meer spanning te krijgen in een tuin, is het een goed idee om te gaan spelen met hoogtes. Dit kan je doen door een verhoogd terras, verhoogde borders of andere hoge elementen zoals pergola’s. In deze tuin vindt je ze alle drie.

Een verhoogd terras aan de woning. Het hoogte verschil hebben we hier opgevangen door het plaatsen van een damwand gemaakt van duurzaam hardhout bekleed met een luxe plank & stijlvolle trap inclusief verlichting.

De borders hebben allemaal een verschillende hoogtes, wat een speelse uitstraling geeft. De glooiende vormen versterkt dit nog eens extra. Om ze een natuurlijke uitstraling te geven hebben we de borders van cortenstaal gemaakt

DOWNLOAD HIER DE GEHELE BEPLANTINGSLIJST ALS PDF

Ben je nu geïnspireerd geraakt en wil je direct de eerste stap nemen naar je droomtuin. Dan kan je nu gemakkelijk je eerste ontwerpafspraak in plannen.

En weet je wat? Je krijgt dan ook meteen een cadeau. We geven je namelijk 10% korting op jouw tuinontwerp!

Gebruik daarvoor de code: opgroengeluk10

Pak hier je voordeel & plan meteen een ontwerp afspraak in