TUINAANLEG

Maakt van je tuin, een thuis

Tuinaanleg, maakt dromen werkelijkheid

Nu begint het echte werk. Je bent verliefd op het tuinontwerp. Nu is het tijd dat de hoveniers van Op Groen Geluk naar jouw tuin komen. Het echte werk begint. De mouwen worden opgestroopt en de handen vies gemaakt. En dit… laat je met een gerust hart toe. Nauwkeurig en vakkundig, dat typeert hoe wij werken. We zeggen wat we doen, en doen wat we zeggen.

Van elk stukje tuin wat gaandeweg ontstaat, kan jij al meteen genieten. Want wat wij doen, is net een tikkeltje ongewoon voor een hoveniersbedrijf. Overzichtelijk en netjes werken dat is hoe wij te werk gaan. De werkdag voorbij? Dan laten we alles keurig achter. Alles netjes opgeruimd en aangeveegd. Dit allemaal zodat je zonder struikelgevaar naar binnen kunt.

Het extra stapje voor elke klant, is voor ons de norm.

Zijn we klaar,… Dan pakken we er een fles bubbels bij en proost ik graag samen met jou in je nieuw droomtuin op heel veel mooie geluksmomenten en nieuwe herinneringen.

Proost! Op Groen Geluk.

tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim hovenier lisse
Tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim

Wat onze klanten zeggen

K. Korsuize
Lees verder
Vanaf het eerste moment was het contact echt super goed! Marcus stelde ons op ons gemak en nam alle tijd voor ons. We kregen alle ruimte om aanpassingen te maken, hierdoor hebben we nu het tuinontwerp van onze droomtuin. We kunnen niet wachten tot ze met de aanleg beginnen. Marcus, ontzettend bedankt!
Jennifer van Zandvoort
Jennifer van Zandvoort
Lees verder
Op Groen Geluk heeft onze voortuin omgetoverd in een duinen tuin. Het contact met Marcus is heel prettig en gaf ons het vertrouwen dat onze voortuin prachtig zou worden. Vooraf werden 2 verrassende ontwerpen gemaakt op basis van onze wensen. Onze voortuin heeft een metamorfose doorgemaakt en we hoorden na de oplevering bijna dagelijks van mensen uit de buurt hoe mooi het was geworden. Ook na de oplevering is er contact met Marcus om te horen of alles naar wens is. Wij zijn zo enthousiast over het resultaat dat we de achtertuin ook op de planning hebben gezet.
Dennis de Vriend
Dennis de Vriend
Lees verder
Super blij dat we voor Marcus & Op Groen Geluk hebben gekozen. Het tuinontwerp was echt heel snel en proffesioneel gemaakt. We voelde ons echt gehoord en omdat het comtact zo goed was hebben we er ook voor gekozen om door hun de tuin te laten aanleggen, en ook daar zijn we super blij mee!! Nogmaals bedankt mannen
Previous
Next
Alvast even spieken of wij wel écht kunnen wat we zeggen? Of gewoon alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk dan via deze link onze portfolio met moderne, luxe & speelse tuinen die we eerder hebben aangelegd.
Al deze projecten zijn ooit begonnen met dat ene kopje koffie, dus waar wacht je nog op

Overtuigd van de tuinaanleg kwaliteiten van Op Groen Geluk?

Vul hieronder je gegevens in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

VEEL GESTELDE VRAGEN

Het totaalbedrag hangt af van een aantal factoren. De oppervlakte van de tuin, de materiaalkeuzes en welke constructies er gebouwd moeten worden hebben de grootste invloed.

Alleen nieuwe tegels met spannende borders vol met leuke beplanting is een stuk goedkoper dan een gehele tuinrenovatie met nieuwe schuttingen, straatwerk, verhoogde cortenstalen borders, verlichting en een high-end overkapping.

Gelukkig bestaat er voor elk budget wel een tuin. We denken daarom niet in problemen maar in oplossingen. 

Het is wel aan te raden van te voren na te denken over wat je wil investeren in een nieuwe tuin. Het maken van een tuinontwerp is dan ook een stuk makkelijker. Je eindigt dan ook altijd met een eerste keus ontwerp. Het is natuurlijk zonde als je eindigt met een ontwerp waar je wel helemaal verliefd op bent geworden, maar veel te duur blijkt om te maken.

Dat kunnen we zeker. Dat wij jouw tuinontwerp niet hebben gemaakt betekent niet dat we er meteen geen zin meer in hebben. Onze klanten gelukkig maken door het aanleggen van hun droomtuin is de reden dat Op Groen Geluk bestaat. Wij werken ook samen met verschillende tuin architecten die enkel tuinen ontwerpen, en de aanleg hiervan aan professionals zoals wij uitbesteden.

Onze ervaring is dat je met duidelijke communicatie en goed overleg samen de mooiste tuinen kan realiseren. Voordat we aan elk ontwerp beginnen stellen we de tuin architect dan ook op de hoogte en doen we altijd een extra check om er zeker van te zijn dat de visie die de tuin architect voor ogen had ook daadwerkelijk zo wordt gerealiseerd.

Onze dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit de volgende werkzaamheden:

Het plaatsen van verschillende materialen sierbestrating zoals gebakken klinkers, betonklinkers, betontegels, keramische tegels, natuursteen, kinderkoppen en grind.

Het plaatsen van houten en aluminium constructies zoals overkappingen, vlonders, pergola’s, schuttingen, damwanden, beschoeiingen en steigers.

Het aanleggen van verlichting, beplanting, elektra, gras, kunstgras, beregeningssystemen, drainage, verhoogde borders van verschillende materialen zoals cortenstaal, polyester, of beton afgewerkt met stucwerk.

Het verzorgen van grondwerk zoals het machinaal afgraven van de tuin en het aanvullen met zand.

Staan de werkzaamheden die je nodig hebt hier niet bij, dan zijn wij niet de juiste persoon voor jou. We doen namelijk alleen dingen waar we ontzettend goed in zijn.

Maar niet getreurd, door onze uitgebreide kenniskring van specialisten zijn we er zeker van dat we jou met de juiste persoon in contact kunnen brengen die jou verder kan helpen met je project.

Wij zijn voornamelijk werkzaam in de provincies Zuid-Holland & Noord-Holland. De plaatsen waar wij het meeste werken zijn Sassenheim, Voorhout, Lisse, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Heemstede, Heemstede-Aerdenhout, Heemskerk,Amsterdam, Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Zaandam, Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, Alphen a/d Rijn, Koudekerk a/d Ijsel.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat wij altijd bereid zijn om buiten ons standaard werkgebied te reizen.

Als jij namelijk graag een ontwerp van Op Groen Geluk wilt, of wil dat wij jou droomtuin aanleggen dan vinden wij dat meer dan leuk en staan wij voor je klaar!

Wij werken met verschillende sierbestratingsbedrijven zoals Postmus sierbestrating Lisse, TRIVIUM meesters in steen en Byzonder Buyten.

Onze houtproducten halen we bij Van Dorp Hout, GevenHout en Carpentier. 

Voor de verlichting werken wij samen met In-lite & Philips Hui.

Cortenstalen en aluminium producten zoals waterornamenten, keerwanden, pergola’s en plantenbakken komen bij Adezz & Luxxout vandaan.

Onze polyester maatwerk constructies zoals overkappingen en polyester afgewerkte keerwanden/wanden worden gemaakt door Luxcom.

Omdat we met veel verschillende bedrijven werken is het assortiment waarmee wij tuinen ontwerpen en realiseren ontzettend groot. Dit zorgt ervoor dat elke tuin uniek wordt & out-of-the box denken standaard is. De vrijheid die we hierdoor krijgen om te creëren, zou een must-have moeten zijn voor elke tuin designer.

Van al deze bedrijven weten we zeker dat alle materialen die ze leveren van hoogwaardige kwaliteit is.

Dat we met deze bedrijven blijven samen werken is vanwege de uitstekende service.

 

Het verschil is het materiaal waarvan de tegel gemaakt is.

De naam betontegel zegt al genoeg. Deze is dus gemaakt van beton. Dit wordt gegoten in een mal en samengedrukt totdat een harde tegel ontstaat. Hierop wordt vaak weer een coating op aangebracht welke de tegel weerbaarder maakt tegen weersinvloeden. Omdat beton een poreus materiaal is zal deze naarmate van tijd verkleuren. Een betontegel is qua prijs goedkoper dan een keramische tegel. Je hebt betontegels in verschillende diktes en afmetingen

Een keramische tegel is gemaakt van klei. Dit wordt in een oven op een hoge temperatuur gebakken. Dit zorgt ervoor dat de tegel keihard wordt. Een keramische tegel is in tegenstelling tot een betontegel nergens vatbaar voor. Deze zal dus nooit verkleuren, maar nog een betere eigenschap is dat de tegel ook geheel krasvrij is. Je hebt vol keramische tegels van 2 en 3cm die in een verstevigd zandbed gemaakt van zand en een speciale soort mortel moet worden gelegd. Je hebt ook keramische tegels van 4cm, deze kunnen gewoon in een normaal zandbed worden gelegd. Een keramische tegel is duurder dan een betontegel. Maar deze is de hoger prijs wel meer dan waard.

Nee helaas, dan moet je toch echt naar een ander. Maar voordat je dat doet, zou ik er eerst eens goed over nadenken of je dit wel echt wilt. Heb je wel echt zoveel straatwerk nodig

Als een van de redenen is dat het onderhoudsvriendelijk is kom je bedrogen uit. Een betontegel wordt bijvoorbeeld na loop van tijd groen, deze kan je niet met de hoge drukspuit schoonmaken omdat je dan de beschermcoating eraf spuit en de tegel nog vatbaarder wordt voor weersinvloeden. Dit zal dus met de hand en een borstel moeten.

Een keramische tegel is weliswaar veel makkelijker schoon te maken, met een beetje water en een trekker ben je snel klaar. Maar de aanschaf prijs is vaak een stuk hoger dan die van een betontegel waardoor je meteen een stuk duurder uit bent. 

Ook is het niet goed voor de bodem. Het grondwater zakt niet meer de bodem in, en dit kan ervoor zorgen dat je verzakkingen krijgt, welke in het ergste geval schade aan de fundering van je huis veroorzaakt. Dit soort schades kunnen flink in de kosten lopen. 100.000 huishouden krijgen hier elk jaar last van.

Het is dus een stuk makkelijker, en minder intensief om 2 keer per jaar wat planten te snoeien dan meerdere keren per jaar te moeten investeren in dure anti-mos spullen en heel je tuin te moeten schrobben. 

Daarom zorgen wij ervoor dat we elke tuin onderhoudsvriendelijk aanplanten. Ook krijg je een PDF met elke plant die in je tuin staat en wat je moet doen om ervoor te zorgen dat deze het heerlijk naar ze zin heeft. Geen stress, je hebt het al druk genoeg daarom maken we het lekker makkelijk voor je.

Het maximale halen uit het minimale. Dat is waar we goed in zijn.