DUINTUIN BOLLENSTREEK

Natuurlijke duintuin in het hart van de bollenstreek

Duintuin in de Bollenstreek

Duintuin maken, maar geen idee waar te beginnen…? Lees dan op deze pagina hoe deze prachtige duintuin, vol met natuurlijke rondingen, hoogwaardige materialen, en kleurrijke beplanting tot stand is gekomen. Hopelijk krijg je hierdoor nog meer inspiratie voor je eigen tuin. Lees je helemaal tot het eind, dan staat er zelfs nog een kleine verrassing op je te wachten…

duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek
Duintuin bollenstreek Tuinontwerp bollenstreek hovenier sassenheim
duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek

Tuinontwerp Duintuin

Voordat de mouwen worden opgestroopt en de scheppen uit de bus worden getrokken, moet er natuurlijk eerst een ontwerp worden gemaakt.

De eerste stap is natuurlijk om de wensen van de klant op papier te zetten. Zo waren de wensen voor dit tuinontwerp: een bredere oprit voor 2 auto’s, een chille plek om lekker te genieten na een lange dag, maar ook om naar te ontsnappen als de middagzon te heet is in de achtertuin, maar misschien nog wel het belangrijkste was dat ze graag dat vakantie/strand gevoel bij het thuiskomen wilde ervaren. Een leuke uitdaging dus!

Nu alleen nog even die specifieke wensen combineren met functionaliteit en klaar is kees zou je denken. Toch is het vaak ietsjes ingewikkelder dan dat. Eerst maar eens gaan brainstormen over de materialen die ik ga gebruiken voor deze duintuin…

Terras & looppaden

Toen ik hoorde dat de klant dat strandgevoel wilde creëren, werd ik niet alleen ontzettend enthousiast maar kreeg ik ook al  meteen een paar ideeën. Ik zag natuurlijke rondingen, de white wash geverfde meubels het geel van het zand, aangespoeld hout en heuvelachtige borders. Nu ik dit voor ogen had ben ik op zoek gegaan naar de materialen om dit te creëren.

Als eerste viel mijn oog op een lichte, keramische houtlook  tegel van 120×30 voor het terras. Bij deze tegel kreeg ik meteen het gevoel van een leuk strandtentje met van die steenschotten. Uit ervaring weet ik dat steenschotten in de tuin vaak geen ideale keus zijn, daarom heb ik juist gekozen voor iets wat wel dezelfde look heeft maar in dit geval vele malen duurzamer is. Omdat keramische tegels niet alleen kras & vlek bestendig zijn, maar ook kleurvast zijn, heb je er jaar na jaar plezier van!

Voor de looppaden dacht ik meteen aan het prachtige castle grind. De kleuren van het grind zorgen voor een rustige en natuurlijke uitstraling en doen me meteen denken aan het strand. Wat een bijkomend voordeel is, is dat het stukken beter beloopbaar is met de blote voeten dan schelpen. Om van het looppad ook een echte eye-catcher te maken viel mijn oog op een supergave betontegel tegel genaamd de Timberstone Driftwood van MBI. Hoewel dit een beton tegel is, lijkt deze op precies op een stuk aangespoeld hout. Perfect voor deze duintuin!

duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek
duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek
duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek
duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek
duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek

Oprit & houten palen

Een oprit wordt vaak alleen gezien als een plek waar de auto komt te staan na thuiskomst van een lange werkdag. Hierdoor wordt er vaak een stuk straatwerk voor neergelegd en that’s it. Zonde, want met wat extra aandacht kan je met de oprit juist de rest van je tuin nog eens extra kracht bijzetten.

Voor de oprit van deze duintuin heb ik daarom gekozen voor een kleurrijke gebakken klinker van Wienerberger. Door de kleuren geeft deze meteen een hoop leven aan wat normaal gesproken een saai stuk straatwerk is.

Door de klinkers in een cirkel te leggen, maken we van de oprit meteen een echte eye-catcher, welke ook nog eens de rondingen van de tuin extra versterkt.

Omdat deze duintuin in de voortuin ligt geeft dat een hele hoop ‘openheid’ aan de tuin. Maar om dat echte thuis gevoel te krijgen ben je juist op zoek naar wat knusheid.

Daarom heb ik robuuste robinia palen neergezet rondom het terras, borders, en op de plekken waar je makkelijk de tuin in kijkt. Als de klant nu lekker ligt te loungen op het terras hebben ze toch dat knusse gevoel omdat de robinia palen ervoor zorgen dat ze niet meteen op de kijk zitten.

Door de palen op verschillende hoogtes te plaatsen geeft het een speels effect, door ze naast het terras van hoog naar laag te laten lopen, worden de natuurlijke rondingen van de hele duintuin nog eens extra versterkt.

Materialenlijst van deze duintuin:

Bestrating: Leverancier Nieuwenhuis Buitenleven Nieuw-Vennep

Hout: Leverancier Van Dorp Hout Zoetermeer

Verlichting: Leverancier In-lite

DOWNLOAD HIER DE GEHELE BEPLANTINGSLIJST ALS PDF

Wil je dat wij jou droomtuin ontwerpen en komen aanleggen? Pak hier dan nu meteen je voordeel & plan je eigen ontwerpafspraak in

Ben je nu geïnspireerd geraakt en wil je direct de eerste stap nemen naar je eigen duintuin. Dan kan je nu gemakkelijk je eerste ontwerpafspraak in plannen.

En weet je wat? Je krijgt dan ook meteen een cadeau. We geven je namelijk 10% korting op jouw tuinontwerp!

Gebruik daarvoor de code: opgroengeluk10

duintuin bollenstreek hovenier bollenstreek tuinontwerp bollenstreek